Linkovi

Indija: Uhapšeni napadači na turistkinju


Švajcarkinja koja je silovana, u pratnji policijem, ide u bolnicu
Švajcarkinja koja je silovana, u pratnji policijem, ide u bolnicu

Policija u Indiji je uhapsila pet muškaraca koji su priznali grupno silovanje turistkinje iz Švajcarske u državi Madja Pradeš u centralnom delu zemlje.

39-ogodišnja žena je biciklom putovala sa svojim suprugom, kada ih je napala grupa muškaraca u šumi u kojoj su kampovali u blizini puta, posle obilaska hramova u gradu Orča.

Zamenik policijskog inspektora D. K. Arja je saopštio da su napadači pretukli supruga i potom mu silovali ženu. Potom su im ukrali leptop, 10 hiljada rupija i mobilni telefon. Arja je izjavio da je šest ili sedam muškaraca napalo švajcarski bračni par u šatoru i da su najmanje četvorica učestvovala u silovanju žene, kojoj je ukazana pomoć u bolnici iz koje je potom otpuštena.

Švajcarsi ambasador u Indiji, Linus fon Kastelmir, sinoć je izjavio da je razgovarao sa bračnim parom i da je zatražio da indijske vlasti odmah sprovedu istragu. Bračni par je io na putu za Agru, gde se nalazi Tadž Mahal, u okviru tromesečne biciklističke ture od Mumbaja do Nju Delhija.

Napad je najnoviji primer seksualnog nasilja nad ženama u Indiji. Prema podacima indijske Nacionalne kancelarije za kriminal, u Indiji se silovanje događa svakih 20 minuta. Međutim, policija kaže da se najveći broj silovanja ne registruje, zbog sramote koja prati tu vrstu zločina.
XS
SM
MD
LG