Linkovi

Indija: Samoubistvo osumnjičenog za silovanje

  • Glas Amerike

Nakon niza grupnih silovanja Indijke traže oštrije zakone

Nakon niza grupnih silovanja Indijke traže oštrije zakone

Indijska policija je saopštila da se jedan od muškaraca optuženih za grupno silovanje studentkinje u autobusu u Nju Delhiju obesio u zatvoru

Jedan funkcioner u zatvoru Tihar je rekao da se Ram Sing jutros obesio sopstvenom odećom. Ministar unutrašnjih poslova Sušil Kumar Šinde je rekao novinarima da je ovo navodno samoubistvo veliki propust u bezbednosti i da vlasti istražuju okolnosti.

Singovi roditelji i advokat insistiraju da je Sing ubijen u zatvoru i da zbog stare povrede ruke nije bio u stanju da se obesi. Singov otac je rekao da mu je sin rekao da su ga drugi zatvorenici silovali i neprestano mu pretili smrću.

Sing je optužen da je vozio autobus u kojem je 23-godišnja studentkinja u decembru više od dva sata silovana i premlaćivana metalnom šipkom. Njene unutrašnje povrede su bile tako teške da je umrla dve nedelje kasnije.

Vlasti su optužile Singa da je bio lider bande od pet muškaraca i jednog maloletnika. Sudjenje petorici odraslih je počelo prošlog meseca na specijalnom sudu, dok je sudjenje maloletniku počelo prošle nedelje.
XS
SM
MD
LG