Linkovi

Identifikovana sva trojica napadača iz Londona


Trojica napadača iz Londona (s leva na desno):
Kuram Šazad But, Rašid Reduan i Jusef Zagba. Fotografiju je objavila Londonska policija.
Trojica napadača iz Londona (s leva na desno): Kuram Šazad But, Rašid Reduan i Jusef Zagba. Fotografiju je objavila Londonska policija.

Britanska policija uspela je da identifikuje i trećeg napadača koji je učestvovao u napadima na Londonskom mostu i Borou marketu, u kojima je poginulo sedmoro, a povređeno više od 50 ljudi.

Policija veruje da je treći napadač 22-godišnji Jusef Zagba, italijansko-marokanskog porekla koji je stanovao u Istočnom Londonu. Do sada nije bio poznat policiji niti predmet istrage obaveštajne službe MI5.

Policija je ranije identifikovala dvojicu napadača: 27-godišnjeg britanskog državljanina Kurama Šazada Buta I 30-godišnjeg Rašida Reduana, koji su živeli u Istočnom Londonu. But je od ranije bio poznat policiji, ali ne kao ozbiljna pretnja.

U istrazi o terorističkom napadu uhapšen je još jedan 27-godišnji muškarac u Barkingu, ali policija nije saopštla kako je on povezan sa napadom. Prethodno je uhapšeno još 12 ljudi.

Policija trenutno radi i na indentifikaciji žrtava, do sada poznato da su različitih nacionalnonosti.

U terorističkom napadu u subotu uveče u Londonu, trojica napadača najpre su kombijem udarili pešake na Londonskom mostu, da bi zatim nožem uboli nekoliko ljudi kod Borou Marketa. Svu trojicu napadača su ubili policajci.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Širom Britanije održan je minut ćutanja za žrtve napada.

XS
SM
MD
LG