Linkovi

Državna sekretarka Hilari Klinton u bolnici


Državna sekretarka Hilari Klinton hospitalizovana zbog krvnog ugruška
Državna sekretarka Hilari Klinton hospitalizovana zbog krvnog ugruška

Lekari navode da Hilari Klinton prima lekove za razbijanje ugruška i očekuje se da će ostati u bolnici do srede

Američka državna sekretarka Hilari Klinton juče je smeštena u bolnicu u Njujorku zbog posledica potresa mozga koji je pretrpela ranije ovog meseca, izjavio je njen predstavnik. Lekari su tokom jučerašnjeg pregleda državne sekretarke otkrili ugrušak krvi. Lekari navode da Hilari Klinton prima lekove za razbijanje ugruška i očekuje se da će ostati u bolnici do srede.

Klinton je poslednjih nekoliko nedelja bolovala od stomačnog gripa koji je dobila tokom petodnevne posete Evropi, zbog čega je otkazala put u Severnu Afriku i Abu Dabi. 21. decembra izgubila je svest, pala i doživela kontuziju.

Otkako je preuzela dužnost, državna sekretarka, Klinton posetila je 112 zemalja i provela oko 400 dana u avionu.

Zdrastveni problemi su je sprečili da 20. decembra svedoči o slučaju terorističkog napada na američki konzulat u Bengaziju, 11. septembra, kada je ubijen američki ambasador Kris Stivens sa još trojicom članova osoblja konzulata. To je izazavalo kritike nekolicine republikanskih zakonodavaca da ona, u stvari, nastoji da izbegne svedočenje o tom incidentu. Hilari Klinton bi trebalo da napusti položaj ubrzo nakon inauguracije predsednika Baraka Obame, 21. januara.

Prošle nedelje, predsednik Obama je imenovao senatora Džona Kerija za novog američkog državnog sekretara, što još treba da potvrdi Senat. Većina demokratskih i republikanskih senatora predviđa da će Kerijevo postavljanje biti prihvaćeno sa lakoćom.
XS
SM
MD
LG