Linkovi

Hilari Klinton uskoro objavljuje kandidaturu?


Bivša državna sekretarka Hilari Klinton
Bivša državna sekretarka Hilari Klinton

Američki mediji izveštavaju da će Hilari Klinton u nedelju zvanično saopštiti da se kandiduje za predsednički položaj na izborima 2016.

Izvori bliski bivšoj državnoj sekretarki su danas saopštili medijima da će ona najaviti svoju kampanju za predsedničkog kandidata Demokratske stranke putem video snimka koji će biti postavljen na društvene medije. Takodje su saopštili da će Hilari potom posetiti ključne države u kojima se glasa medju prvima, uključujući Ajovu i Nju Hempšir.

To će biti drugi pokušaj Hilari Klinton da osvoji predsednički položaj, pošto u tom nastojanju nije uspela 2008., kada je Barak Obama osvojio nominaciju stranke i potom postao predsednik.

Hilari Klinton se ovog puta smatra velikim favoritom za nominaciju Demokratske stranke.

Nedavna anketa Galupa ukazuje da 50 odsto ispitanika ima povoljan utisak o Hilari Klinton, u poredjenju sa 39 odsto onih koji je ne vide u povoljnom svetlu. To je najpovoljnije gledište javnog mnjenja prema bilo kom potencijalnom kandidatu.
Ukoliko bude izabrana bivša prva dama Amerike će biti prva žena predsednik Sjedinjenih Država. Na republikanskoj strani senatori Ted Kruz i Rend Pol su najavili svoje kandidature za predsedničku nominaciju svoje stranke, dok će im se, prema očekivanjima, senator Marko Rubio pridružiti u ponedeljak. Medju drugim očekivanim republikanskim kandidatima su bivši guverner Floride Džeb Buš i guverner Viskonsina Skot Voker.

XS
SM
MD
LG