Linkovi

Hezbolah obećava da će nastaviti borbe u Siriji


Lider Hezbolaha šeik Hasa Nasralah i sirijski predsednik Bašar al Asad (arhivski snimak)
Lider Hezbolaha šeik Hasa Nasralah i sirijski predsednik Bašar al Asad (arhivski snimak)

Hasan Nasralah je na skupu hiljade šiita u južnom delu Bejruta rekao da Hezbola pomaže odbranu susedne Sirije, gde se pobunjenici bore da svrgnu predsednika Bašara al Asada.

Lider libanske militantne organizacije Hezbolah zarekao se da će njegovi borci sve dok bude potrebno nastaviti da se bore u Siriji. U retkom javnom pojavljivanju, Hasan Nasralah je na skupu hiljade šiita u južnom delu Bejruta rekao da Hezbolah pomaže odbranu susedne Sirije, gde se pobunjenici bore da svrgnu predsednika Bašara al Asada.

Nasralah je pored ostalog rekao da želi jasno da predoči da se oni koji uslovljavaju formiranje libanske vlade povlačenjem boraca Hezbolaha iz Sirije, zalažu se za – kako se izrazio – “destruktivan uslov.”

U međuvremenu, sirijski predsednik Asad razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. U saopštenju Kremlja se navodi da je ruski predsednik pohvalio ostvareni napredak u uklanjanju hemijskog oružja u Siriji, dok su razmotreni i izgledi za održavanje sirijskih mirovnih razgovora u Ženevi.
XS
SM
MD
LG