Linkovi

"Tamo i ovde" počinje bioskopski život u SAD


Dejvid Tornton, Sindi Loper, Darko Lungulov, Jelena Mrdja i Djordjije Lekovic na specijalnoj projekciji filma "Tamo i ovde" u Njujorku, 14. maja 2010
Dejvid Tornton, Sindi Loper, Darko Lungulov, Jelena Mrdja i Djordjije Lekovic na specijalnoj projekciji filma "Tamo i ovde" u Njujorku, 14. maja 2010

U njujorškom art-bioskopu Quad sinoć je prikazan srpski film “Tamo i ovde” reditelja Darka Lungulova. Tako je započela američka distribucija nezavisnog ostvarenja koje je 2009, kao prvi srpski film u takmičarskoj selekciji festivala Trajbeka, odnelo nagradu u kategoriji najbolje njujorške priče.

Premijeri su prisustvovali reditelj Darko Lungulov, glavni glumac Dejvid Tornton i njegova supruga, legendarna pop pevačica Sindi Loper koja se i sama pojavljuje u filmu, glumica Jelena Mrdja i producent Djordjije Leković. Oni su takodje bili počasni gosti na specijalnom prijemu u Konzulatu Srbije u Njujorku. Reditelj Darko Lungulov izjavio je za naš program da je veoma zadovljan reakcijama publike i ocenama kritike.

"Ponovo se pokazalo da je Tamo i ovde prava njujorška priča. Publika je reagovala odlično, a Sindi Loper i Dejvid Tornton su maksimalno podržali premijeru, bili su počasni gosti na prijemu u nasem konzulatu i mislim da su se divno zabavili. Sindi je poslala Twitter poruku svojim fanovima koji prate svaki njen korak, dok smo se vozili ka bioskopu: "Upravo sam napustila konzulat Srbije i idemo na premijeru filma "Tamo i ovde", preneo nam je svoje utiske Lungulov.

Projekciji je prisustvovao i poznati reditelj Ejbel Ferara, a rasprodate su i ulaznice za kasne večernje projekcije.

Film u srpsko-američko-nemačkoj koprodukciji, u kojem glavne uloge takodje tumače Mirjana Karanović i Branislav Trifunović, ponovo je dobio odlične ocene američkih kritičara, koji ga porede sa ranim ostvarenjima Džima Džarmuša pa ga tako Hollywood Reporter naziva “elegantno minimalističkim i izvanredno odglumljenim” dok ga Village Voice opisuje kao “neočekivano prefinjeno ostvarenje”.

Film će biti promovisan i kroz seriju “Tribeca tracks” koja prati karijere filmova koji su zahvaljući ovom festivalu uspeli da nađu distributera u Americi. Pored Njujorka, ”Tamo i ovde” će se od 21. maja prikazivati i u Los Anđelesu, u legendarnom art-house bioskopu Lemle Music Theater, na Beverly Hilsu, a distribucija obuhvata i Vašington, San Antonio, Palm Springs, i još nekoliko gradova u kojima će biti prikazan u bioskopima koji promovišu strani i nezavisni film.




XS
SM
MD
LG