Linkovi

Vučić: Ne verujem u optužbe protiv Dikića


Crnogorska policija hapsi muškarca u Podgorici 16. oktobra 2016.
Crnogorska policija hapsi muškarca u Podgorici 16. oktobra 2016.

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da lično ne veruje da je Bratislav Dikić planirao teroristički akt u Crnoj Gori, kao i da voleo da vidi i čuje podatke o tome. Bivši predsednik Srbije i lider SDS-a Boris Tadić ocenjuje da su odnosi dve zemlje loši, ili da je u pitanju laž.

Komentarišući zbivanja u Crnoj Gori i hapšenje 20 državljana Srbije osumnjičenih za stvaranje kriminalne i terorističke organizacije u Crnoj Gori, premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegov posao da brine o građanima Srbije. Kako je rekao, mnogi od onih koji su uhapšeni, preko advokata su tražili intervenciju Srbije, ambasade Srbije u Crnoj Gori i ambasada je poslala svoje službenike da ih obiđu u pritvorskim jedinicama, dodao je Vučić:

"Gospodin Dikić svakoga dana iznosi stavove protiv Vlade Srbije, ali voleo bih da vidim i da čujem stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički akt. Lično u to ne verujem", kaže Vučić.

Kako smatra lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić istragom treba utvrditi šta se ustvari dogodilo. U samo 24 sata imali smo optužbu iz Srbije da crnogorska mafija izvršava organizovana ubistva u Beogradu, a onda informaciju iz Crne Gore da službe bezbednosti Srbijie vrše državni udar Crnoj Gori, ukazao je Tadić:

"To je samo dokaz katastrofalnih odnosa koje imamo, ili jedne velike laži. Ili je jedno, ili je drugo u pitanju. Podsećam vas da smo mi i ovde imali pre izvesnog vremena jedan montirani državni udar. Bilo bi strašno ukoliko bi se ispostavilo da se radi o istom rukopisu."

Po rečima generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju Gorana Svilanovića, Srbija i Crna Gora poslednjih nekoliko godina beleže uspon u međusobnim odnosima i hapšenje 20 srpskih državljana ne može da vodi bilo kakvoj ozbiljnoj destabiliaciji. Svilanović je rekao da očekuje da će se dogoditi ono što se čulo od predstavnika dve vlade i da će se saznati konkretni tehnički podaci šta je to bilo i šta se dogodilo.

XS
SM
MD
LG