Linkovi

Golden Stejt preokretom do finala plej-ofa


Klej Tompson sa trofejem namenjenom šampionima Zapadne konferencije posle sinoćnje pobede nad Oklahoma Sitijem
Klej Tompson sa trofejem namenjenom šampionima Zapadne konferencije posle sinoćnje pobede nad Oklahoma Sitijem

Finale NBA plej-ofa na kraju će ipak biti repriza prošlogodišnjeg.

Zvanični šampioni Golden Stejt Voriorsi uspeli su da eliminišu Oklahoma Siti Tander iako su gubili sa 3-1 u seriji, a preokret su upotpunili sinoćnjim trijumfom u svojoj „Orakl Areni“ u Ouklendu – 96:88.

Serija za titulu, između Voriorsa i Klivlend Kavalirsa, počinje u četvrtak uveče, takođe u severnoj Kaliforniji.

Kari u duelu sa Vestbrukom i Durentom
Kari u duelu sa Vestbrukom i Durentom

Najbolji tim u ligaškom delu prvenstva postao je deseti u istoriji NBA lige, koji je uspeo da zaostatak od 3-1 preokrene na 4-3, a kao i tokom čitavog prvenstva, i sinoć su u centru pažnje bili dvostruki MVP Stefan Kari i njegov partner na bekovskoj poziciji – Klej Tompson.

Kari je postigao 36 poena, uz 7 trojki, čime je postavio rekord NBA lige sa 32 trojke ukupno u jednoj seriji na sedam utakmica. Tompson je posle rekordnih 11 trojki u šestoj utakmici, sinoć postigao još 6 i završio sa 21 poenom. On je u celoj seriji postigao čak 29 trojki, i ako je jedna stvar presudila u ovoj seriji onda su to bili šutevi za tri poena – zvanični šampioni ubacili su 38 trojki u poslednje dve utakmice, Oklahoma Siti - samo 10!

Sinoć, najefikasniji u poraženom timu bio je Kevin Durent sa 27 poena, Rasel Vestbruk je ubacio 19, uz 13 asistencija i 7 skokova, dok je Serž Ibaka završio sa 16 poena.

XS
SM
MD
LG