Linkovi

"Argo" i "Jadnici" najbolji filmovi


Ben Aflek osvojio je Zlatnog globusa za najboljeg reditelja
Ben Aflek osvojio je Zlatnog globusa za najboljeg reditelja

Drama o taocima u Iranu pod naslovom „Argo“ i mjuzikl „Les Miserables“ („Jadnici“), veliki su pobednici jučerašnje sedamdesete godišnje dodele nagrada Zlatni Globus.

„Argo“ je dobio nagradu za najbolju dramu, dok je Ben Aflek osvojio nagradu u kategoriji najboljeg reditelja - za film o zajedničkoj tajnoj operaciji CIA-e i Kanade kako bi se iz Irana zahvaćenog revolucijom izvelo šest američkih diplomata.

„Les Miserables“ - filmska adaptacija romana Viktora Igoa iz 19. veka - dobitnik je Zlatnog globusa u kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla, dok su zvezde tog filma Hju Džekmen i En Hatavej, dobili nagrade za glumu u istoj kategoriji.

Džesika Čestein je osvojila Zlatni globus za najbolje ostvarenje u drami za ulogu agenta CIA-e, žene koja opsesivno traga za Osamm bin Ladenm, u filmu „Zero Dark Thirty“.

Britanski glumac Denijel Dej Luis je osvojio nagradu za najbolju dramsku ulogu u filmu Stivena Spilbega „Linkoln“, o predsedniku koji je vodio zemlju tokom američkog Građanskog rata.

Bivši američki predsednik, Bil Klinton, iznenadno se pojavio da bi predstavio trejler filma „Linkoln“, i prisutni su ga pozdravili ovacijama. Za nagrade Zlatni globus glasa oko 90 članova Udruženja stranih novinara u Holivudu. Zlatni globusi se obično smatraju vesnicima dobitnika Oskara, koji će biti dodeljeni narednog meseca.....
XS
SM
MD
LG