Linkovi

Dži Em udvostručio profit

  • Vesti Amerike

Dženeral Motors mogao bi da smeni Tojotu kao najveći proizvođač automobila na svetu

Dženeral Motors mogao bi da smeni Tojotu kao najveći proizvođač automobila na svetu

Najveći proizvođač automobila u Sjedinjenim Državama, "Dženeral motors", saopštio je da je gotovo udvostručio profit u periodu april-jun, u odnosu na isto tromesečje prošle godine.

"Dži Em", koji bi ove godine mogao da smeni japansku "Tojotu" kao najveći proizvođač automobila na svetu, danas je objavio da je u drugom tromesečju zaradio više od dve i po milijarde, u odnosu na nešto više od milijardu i 300 miliona u istom periodu prošle godine. To je šesto uzatopno tromesečje u kojem je "Dženeral motors" ostvario zaradu, posle stečaja pre dve godine u vreme najdublje globalne ekonomske krize.

Proizvođač je takođe saopštio da je prvi put ostvario zaradu na sva četiri geografska područja na kojima dejstvuje, uključujući i Evropu, u kojoj je od 1999. izgubio 13 milijardi dolara. Profit "Dži Ema" u prošlom tromesečju je neznatno nadmašio zaradu kompanije "Ford", drugog najvećeg proizvođača automobila u Sjedinjenim Državama, koja je saopštila da je u istom periodu zaradila dve milijarde i 400 miliona dolara.

XS
SM
MD
LG