Linkovi

Opel obustavlja proizvodnju u Bohumu


Logo kompanije Opel
Logo kompanije Opel

Zaposlenima u fabrici, njih oko 3000, saopšteno je da će proizvodnja automobila biti prekinuta nakon što kompanija prestane da proizvodi sadašnji model Zafira.

Kompanija Opel, vlasništvo američkog automobilskog giganta Dženeral Motorsa, saopštila je da planira da obustavi proizvodnju u jednoj fabrici u Nemačkoj 2016. godine, ali da će u njoj možda biti nastavljena proizvodnja delova.

Zaposlenima u fabrici u Bohumu, njih oko 3000, saopšteno je da će proizvodnja automobila biti prekinuta nakon što kompanija prestane da proizvodi sadašnji model Zafira. Razlozi za ovu tešku odluku su naglo smanjenje potražnje na evropskim tržištima, kao i preveliki proizvodni kapaciteti u Opelu i celokupnoj industriji, saopštio je izvršni direktor kompanije Tomas Sedran.

Opel, kao i druge autokompanije u Evropi, suočava se s brojnim problemima zbog sumorne ekonomske situacije. Plan za izlazak iz aktuelnih poteškoća predviđa smanjenje troškova, predstavljanje novih modela i osvajanje novih tržišta.

Kompanija u Nemačkoj zapošljava više od 20 hiljada radnika, nešto više od polovine od ukupne evropske radne snage Dženeral Motorsa. Još nije poznato koliko će biti zadržano radnih mesta u fabrici u Bohumu, nakon okončanja proizvodnje automobila.
XS
SM
MD
LG