Linkovi

General Dempsi u Bagdadu


Sastanak Dempsija i iračkog ministra odbrane Kaleda al-Obeidija (treći s leva)
Sastanak Dempsija i iračkog ministra odbrane Kaleda al-Obeidija (treći s leva)

Načelnik združenih generalštaba američkih oružanih snaga sastao se sa iračkim premijerom Hajderom al-Abadijem, a glavna tema bila je nova faza u ratu protiv Islamske države...

Najviši američki vojni zvaničnik, general Mertin Dempsi, doputovao je u Irak na razgovore sa iračkim vlastima i američki komandantima i vojnicima o sledećoj fazi u ratu protiv Islamske države.

Načelnik združenih generalštaba američkih oružanih snaga danas je stigao u Bagdad, gde se sastao sa iračkim premijerom Hajderom al-Abadijem. Portparol iračke vlade izjavio je da se premijer nada uspostavljanju bliže vojne saradnje sa SAD, ali da ne traži kopnene trupe bilo koje strane zemlje.

Agencija Rojters prenosi da se general Dempsi takodje sastao sa grupom američkih marinaca u ambasadi u Bagdadu, kojima je poručio da situacija počinje da se preokreće kada je reč o Islamskoj državi i njenom dosadašnjem napredovanju.

Za to vreme, irački mediji javljaju da su vladine snage nadomak ponovnog zauzimanje najveće naftne rafinerije u zemlji, koju su ranije ove godine osvojili borci Islamske države.

XS
SM
MD
LG