Linkovi

UEFA: Rusima uslovna diskvalifikacija


Sukob ruskih i engleskih navijača u Marselju
Sukob ruskih i engleskih navijača u Marselju

Ponašanje ruskih navijača na Evropskom prvenstvu u fudbalu moglo bi da dovede do diskvalifikacije njihovog tima sa takmičenja.

UEFA je kaznila Rusiju sa gotovo 170 hiljada dolara i uslovnom diskvalifikacijom sa turnira, zbog izazivanja nereda, rasističkog ponašanja i paljenja pirotehnike tokom utakmice sa Engleskom u Marselju.

Ukoliko se nastavi nasilno ponašanje ruskih navijača, ruski tim će biti izbačen sa turnira. Francuske vlasti u međuvremenu su deportovale 29 Rusa zbog umešanosti u sukobe, zbog kojih je policija bila primorana da upotrebi suzavac i vodene topove da bi rasterala navijače.

Francuska policija je saopštila da je 150 ruskih hulgana odgovorno za nasilje pre utakmice sa Engleskom. Uhapšeno je 20 osoba povezanih sa sukobima, šest engleskih navijača, dok je više od 30 osoba povređeno.

Predsednik Fudbalskog saveza Rusije (RFU), Vitalij Mutko rekao je danas da je kazna UEFA "preterana", ali da će je ta zemlja poštovati. Takođe je naglasio da je za incident krivo slabo obezbeđenje.

XS
SM
MD
LG