Linkovi

Mišel Obama: Podrška mladima u Africi


Prva dama SAD Mišel Obama obraća se Forumu mladih afričkih žena - lidera u Johanesburgu, 22. juna 2011.
Prva dama SAD Mišel Obama obraća se Forumu mladih afričkih žena - lidera u Johanesburgu, 22. juna 2011.

Prva dama Sjedinjenih Država, Mišel Obama, u okviru zvanične posete Africi, održala je danas u Sovetu, u Južnoafričkoj Republici, govor na Forumu žena lidera.

Forum mladih afričkih žena lidera, pod pokroviteljstvom Sjedinjenih Država, okuplja žene iz pod-saharske Afrike, koje rukovode ili učestvuju u društvenim i ekonomskim inicijativama u svojim zemljama.

Činjenica je da mlađi od 25 godina u Africi čine 60 odsto celokupne populacije. Samo ovde, u Južnoafričkoj Republici žive dve trećine građana mlađih od 30 godina. Dakle, u narednih 20 ili 50 godina, vi ćete biti oni koji kroje našu budućnost”, poručila je prva dama SAD.

Poseta Mišel Obame Africi je usmerena ka pružanju podrške mladim Afrikancima da postanu aktivni učesnici u rešavanju mnogobrojnih problema sa kojima se suočavaju stanovnici tog kontinenta.

Vi možete da budete generacija koja će da bude pionir u otkrićima i razvije industrije koje će izmeniti naše ekonomije. Vi možete da budete generacija koja će doneti nadu i prosperitet u zaboravljene krajeve planete i zauvek iskoreni glad na ovom kontinentu. Vi možete da budete generacija koja će, u naše vreme, staviti tačku na virus HIV i sidu.”

Prva dama Sjedinjenih Država, koja je stigla u zvaničnu posetu Africi početkom nedelje, juče je razgovarala sa čuvenim borcem protiv aparthejda, 92-ogodišnjim Nelsonom Mandelom, koga je posetila zajedno sa svojim ćerkama, majkom i dvoje rođaka u njegovom domu u Johanesburgu.

Mišel Obama će u subotu iz Južnoafričke Republike otputovati u dvodnevnu posetu susednoj Bocvani.

XS
SM
MD
LG