Linkovi

Šta ćemo gledati u bioskopima 2015-te?


Obožavaoci filmske franšize "Ratovi zvezda" nadaju se da će "Budjenje sile" označiti povratak staroj formi.
Obožavaoci filmske franšize "Ratovi zvezda" nadaju se da će "Budjenje sile" označiti povratak staroj formi.

Od Hana Soloa i Milenijumskog sokola, preko Ketnis Everdin do Sare Konor i Terminatora – bioskopsku publiku 2015. očekuju neka poznata lica – i poznati roboti.

Očekuje se da će Holivudu u novoj godini ogromnu zaradu doneti filmovi koji su nastavci već osvedočenih blokbastera. Sledi pregled nastavaka poznatih filmova koji će, gotovo izvesno, puniti bioskopske dvorane 2015.

Jedan od visokobudžetnih filmova koje prate najveća očekivanja je sedmi film u serijalu “Ratovi zvezda” nazvan “Budjenje sile. U trejleru koji je objavljen u novembru videli smo mnoge legendarne prizore kao što su imperijalni vojnici, svetlosni mačevi i “Milenijumski soko.” Holivudski studio Dizni je 2012. kupio kompaniju Lukasfilm, koja je vlasnik prava nad franšizom “Ratovi zvezda”. Postoji velika nada da će novi film, u režiji Džej Džej Ejbramsa, označiti povratak staroj formi posle Epizoda I, II I III koje su naišle na mlak doček fanova i kritičara.

Drugi Diznijev film koji bi mogao da bude jedan od najvećih hitova na blagajnama 2015. je “Osvetnici, era Altrona”, u kojem se ponovo ujedinjuju junaci Marvelovih stripova uz dodatak nekoliko novih likova, uključujući Skarletnu vešticu i Kviksilvera. Originalni “Osvetnici” zaradili su milijardu i po dolara širom sveta, I tako postali treći film sa najvećom zaradom svih vremena.

Pobunjeni”, nastavak filma “Divergentni” iz 2014. takodje bi mogao da bude jedan od blokbastera 2015. Radnja filma, u kojem glume Šajlin Vudli i Kejt Vinslet, odvija se u distopijskoj budućnosti – baš kao i u slučaju serijala “Igre gladi” sa Dženifer Lorens. Poslednji film iz tog serijala, “Ptica rugalica, drugi deo” stiže u bioskope u jesen 2015.

Serijal 20th Century Fox – “Oteta” dobio je i treći deo, a Liam Nison se vraća kao čovek sa misijom da zaštiti svoje najdraže. Biće to prvi nastavak u novoj godini, pošto stiže u bioskope početkom januara.

U skladu sa svojim poznatim obećanjem, Terminator se vraća, u filmu “Terminator 5 – Geneza”. Medjutim, novi film u franšizi je zapravo povratak originalnom filmu iz 1984. a Saru Konor sada glumi zvezda serije “Igre prestola”, Emilija Klark, dok Džej Kortni tumači ulogu Kajla Risa. Arnold Švarceneger, koji je preskočio 4. deo, ponovo je tu u petom.

Još jedna obnovljena franšiza je “Pobesneli Maks” a britanski glumac Tom Hardi preuzeo je tu legendarnu ulogu od Mela Gibsona. Novi film “Pobesneli Maks – put besa” u kome takodje glumi Oskarovka Šarliz Teron, režirao je Džordž Miler koji je autor I originalna tri filma o apokalipsi.

U bioskopima će se ponovo pojaviti i dinosaurusi u novom filmu “Svet iz doba jure”, nastavku serijalu “Park iz doba jure”. Ovog puta, zabavni park sa dinosaurusima je ugrožen kada korporacija koja ga vodi odlučuje da uvede novu atrakciju, a stvari naravno kreću u opasnom smeru.

Ekipa iz filma “Brzi i besni” i dalje jurca automobilima u filmu “Furious 7”. Film je prvobitno trebalo da bude prikazan u leto 2014. ali je zbog smrti Pola Vokera, jednog od glavnih glumaca, produkcija morala da bude reogranizovana, pošto je Voker snimio samo polovinu planiranih scena popularnog trilera.

Iz filmova “Despicable Me” proistekao je nastavak “Minions”. Ljupki ali zločesti žuti asistenti se vraćaju i kreću u Ameriku kako bi pronašli zlog gospodara koji je dostojan njihove lojalnosti.

Serijal o Džejmsu Bondu vraća se 2015. sa svojim 24. Nastavkom – filmom “Spektra”. Sony Pictures je u decembru predstavio novi film objavivši povratak reditelja Sema Mendesa, kao I Danijela Krejga u ulozi tajnog agenta 007. Premijera je najavljena za oktobar 2015.

XS
SM
MD
LG