Linkovi

Potpredsednik FIFA-e objavio kandidaturu


Potpredsednik FIFA-e, Čung Mong Džon na konferenciji za novinare u Parizu, 17. avgust 2015.
Potpredsednik FIFA-e, Čung Mong Džon na konferenciji za novinare u Parizu, 17. avgust 2015.

Aktuelni potpredsednik FIFA-e, Čung Mong Džon, objavio je danas u Parizu da namerava da se kandiduje za predsednika te sportske organizacije, i obećao da će ako bude izabran pomoći upravnom odboru da povrati svoje poštovanje.

Tokom konferencije za medije, Južnokorejac Čung Mong Džon rekao je da će na čelu organizacije biti samo jedan mandat od 4 godine, i obećao promene ukoliko pobedi na izborima planiranim za 26. februar iuduće godine.

"Najvažnije pitanje predstojećih izbora jeste da li treba zadržati ili napustiti četrdesetogodišnji sistem korupcije. Korupcija počinje kada predsednik organizacije počne da misli da je nezamenljiv. Ako budem odabran, za 4 godine mogu da izmenim FIFA-u, i to obećavam svim ljubiteljima fudbala širom sveta", rekao je Čung.

On je dodao da je FIFA trenutno u velikoj krizi i da novi predsednik organizacije mora da bude više od šefa tehničkog odeljenja.

"Demokratija u FIFA-i ne sme samo da se svede na odraz različitih interesnih grupa. Principi moraju da se održe."

Čung veruje da je toj organizaciji potreban predsednik koji će ponovo uvesti zdrav razum, transparentnost i odgovornost.

"Platini veruje da mu je Blater neprijatelj. Ali svi znamo da je jedan bio mentor a drugi učenik. Nekolicina bliskih saradnika kaže isto da im je Blater neprijatelj. Izgleda da je u modi da ti je Blater neprijatelj."

Čung smatra da niko ne može da se nalazi na čelu organizacije punih 40 godina.

XS
SM
MD
LG