Linkovi

Federer pobedio Đokovića, čeka ga Mari


Pozdrav na mreži: Novak Đoković i Rodžer Federer
Pozdrav na mreži: Novak Đoković i Rodžer Federer

Švajcarac eventualnom pobedom u nedeljnom finalu može da se vrati na prvo mesto ATP rang-liste i izjednači dva rekorda Pita Samprasa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Vimbldona, pošto je u današnjem polufinalu poražen od Švajcarca Rodžera Federera sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:4 i 6:3 posle nešto manje od dva i po sta igre.

U drugom polufinalu, Škotlanđanin Endi Mari pobedio je Francuza Žo-Vilfreda Congu, takođe u četiri seta - 6:3, 6:4, 3:6, 7:5 i postao prvi Britanac u finalu Vimbldona još od 1938. godine.

Đoković nije uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine u Londonu, pre svega zbog sjajne igre Rodžera Federera, ali i činjenice da je danas odigrao verovatno najslabiji meč na turniru. Kako je i sam rekao posle poraza, Đoković je bio previše spor, pogotovo prilikom vraćanja prve lopte, što je Federeru omogućilo da bude veoma efikasan i tokom prvog i tokom drugog servisa.

Ovom pobedom Švajcarac se plasirao u rekordno osmo finale na Vimbldonu i imaće priliku da izjednači rekord Pita Samprasa, ukoliko osvoji sedmi trofej u nedelju. Istovremeno, ukoliko pobedi Marija, Federer će se vratiti na prvo mesto svetske rang-liste, i izjednačiti još jedan rekord Pita Samprasa, po ukupnom broju nedelja provedenih na čelu ATP liste.

S druge strane, Mari će imati priliku da postane prvi Britanac sa Grand Slem titulom posle 76 godina.
XS
SM
MD
LG