Linkovi

Sin tužio majku zbog Fejsbuka


Ovo je svakako neobična priča. Deniz Nju, majka 16-ogodišnjeg tinejdžera, kaže da je samo htela da bude upućena u to šta njen sin radi u slobodno vreme i šta postavlja na svoju Fejsbuk stranicu. Ali izgleda da roditelji više nemaju pravo da prate čime im se deca bave.

“Moje je pravo da znam šta mi dete radi i da sa njim razgovarate preko Fejsbuka, bila to njegov nalog, ili moj nalog ili bilo čiji nalog. Ludost je što uopšte pričamo o ovome", kaže Deniz Nju za program TV mreže Ej-bi-si (ABC) .

Deniz Nju je imala ovaj stav dok joj nije uručena tužba za uznemiravanje, koju je podneo njen sin. U sudskom dokumentu, koji je dobila od tužioca okruga Klark, ona je optužena da je ušla u Fejsbuk nalog svog sina, promenila šifru i na stranicu postavila sadržaje koji kompromituju njegov privatni život.

“Na njegovoj Fejsbuk stranici sam pročitala kako je jedne večeri vozio brzinom od 150 km/h jer je bio uznemiren zbog neke devojke. Zapravo njegov drug mi je rekao za to što me je podstaklo da se ozbiljnije pozabavim njegovom Fejsbuk stranicom”, priča majka tinejdžera.

Advokat Tod Tarner nije hteo da komentariše detalje ovog slučaja jer je podnosioc tužbe maloletan, ali je naveo deo zakona države Arkanzas koji se odnosi na uznemiravanje – osoba je počinila prestup ukoliko ima nameru da uznemirava, iritira ili uzruja nekoga bez dobro razloga.

“Da, boriću se protiv ovoga čak iako budem morala da idem na viši sud. Neću da odustanem jer mislim da bi ovo mogao da bude presudan momenat za sve roditelje", odlučna je Deniz Nju.

Njen sin zapravo živi sa bakom, koja ima starateljstvo nad njim, ali Deniz tvrdi da ima odlične odnose sa sinom bez obzira na to što ne žive zajedno. Ročište je zakazano za 12. maj ove godine.

XS
SM
MD
LG