Linkovi

Erdogan se kaje zbog rušenja aviona


Hoće li se sastati u Parizu: Erdogan i Putin prilikom jednog od ranijih susreta u Moskvi
Hoće li se sastati u Parizu: Erdogan i Putin prilikom jednog od ranijih susreta u Moskvi

Predsednik Turske izrazio nadu da zbog incidenta, koji se dogodio u utorak, neće doći do dalje eskalacije napetosti između Turske i Rusije, što bi moglo da ima kobne posledice...

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izrazio je kajanje zbog toga što je Turska oborila ruski ratni avion početkom nedelje, rekavši da je njegova zemlja "istinski tužna" zbog incidenta i da bi voleo da se on nikada nije dogodio.

Obraćajući se svojim pristalicama u pokrajini Balikesir, Erdogan je izrazio nadu da zbog tog incidenta neće doći do dalje eskalacije napetosti između Turske i Rusije, što bi moglo da ima kobne posledice.

Turski lider takođe je rekao da se nada da se nešto slično nikad više neće dogoditi i ponovio poziv predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da se u ponedeljak sastanu u četiri oka u Parizu na marginama Svetskog klimatskog samita.

Putin, koji je vrlo gnevno reagovao na rušenje ruskog lovca, još nije pristao na susret sa Erdoganom.

Takođe danas, Turska je savetovala svoje državljane da odlože putovanja u Rusiju, koja nisu hitna. Ministarstvo spoljnih poslova Turske izdalo je upozorenje zbog neodređenih "teškoća" s kojim se suočavaju turski građani, koji u Rusiji žive ili borave tamo kao turisti.

XS
SM
MD
LG