Linkovi

Ekstremisti napreduju ka Kobaniju


Dim se uzdiže pošto je minobacačka granata pala u blizini Kobanija
Dim se uzdiže pošto je minobacačka granata pala u blizini Kobanija

Sirijska opservatorija za ljudska prava navodi da je u vazdušnim napadima kolaicije koju predvode SAD na sirijski grad Šadadeh ubijeno najmanje 30 pripadnika Islamske države, Pentagon još nije potvrdio taj izveštaj...

Borbe se nastavljaju na severu Sirije, gde ekstremisti Islamske države napreduju ka kurdskom gradu u blizini granice s Turskom.

Kurdske snage uz podršku vazdušnih napada koalicije koju predvode SAD već nedeljamo pokušavaju da odbrane Kobani od džihadista, zbog čije ofanzive je već više od 160 hiljada građana Sirije pobeglo u Tursku.

Jedan od njih, nastavnik engelskog jezika Idris D'Abo kaže da ta zajednica sada pokušava da iz Turske dostavi hranu i odeću ljudima koji se bore protiv ISIS-a.

Koalica već nedeljama bombarduje položaje ekstremista, ali nije postigla previše. Turska je takođe obećala da će učiniti sve što može da pomogne da se Kobani sačuva i ne padne u ruke Islamske države.

U međuvremenu, u vazdušnim napadima na sirijski grad Šadadeh ubijeno je najmanje 30 pripadnika Islamske države, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava, grupa sa sedištem u Londonu, koja informacije dobija od svojih kontakata u Siriji. Pentagon još nije potvrdio taj izveštaj.

XS
SM
MD
LG