Linkovi

Policija meta bombaških napada u Egiptu


Rodjaci i prijatelji žale za poginulima u nizu eksplozija u Kairu, Egipat, 2. april, 2014.
Rodjaci i prijatelji žale za poginulima u nizu eksplozija u Kairu, Egipat, 2. april, 2014.

Meta eksplozija su specijalne policijske snage stacionirane ispred univerziteta u očekivanju gotovo svakodnevnih anti-vladinih protesta studenata koji podržavaju islamističkog bivšeg predsednika Mohameda Morsija

Egipatski bezbednosni funkcioneri navode da su tri bombe eksplodirale ispred kairskog univerziteta, usmrtivši visokog generala policijskih snaga i jednog civila i ranivši nekoliko, uključujući izvesni broj visokih policijskih funkcionera.

Ovo je najnovije nasilje čija su meta egipatske bezbednosne snage.

Meta eksplozija su specijalne policijske snage stacionirane ispred univerziteta u očekivanju gotovo svakodnevnih anti-vladinih protesta studenata koji podržavaju islamističkog bivšeg predsednika Mohameda Morsija i njegovo Muslimansko bratstvo.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali islamski militanti su izvodili slične operacije protiv policije i vojnika od kako je armija prošlog jula zbacila Morsija sa vlasti.

Ovakav razvoj dogadjaja preti egipatskoj bezbednosti pred predsedničke izbore u maju kao i vitalnoj turističkoj industriji na koju se zemlja oslanja za zaradu.
XS
SM
MD
LG