Linkovi

Egipat: Ekstremisti ubili 24 policajca na Sinaju


Vojnik egipatske armije na krovu oklopnog transportera ispred Vrhovnog ustavnog suda u Kairu, 19. avgust, 2013.
Vojnik egipatske armije na krovu oklopnog transportera ispred Vrhovnog ustavnog suda u Kairu, 19. avgust, 2013.

Napadači u Egiptu su izvršili prepad na autobuse koji su prevozili policajce rano juros u blizini grada Rafe, duž granice sa Pojasom Gaze

Ekstremisti su ubili najmanje 24 policajca na egipatskom Sinajskom poluostrvu, gde je zabeležen porast nasilja od kako je egipatska vojska prošlog meseca zbacila islamističkog predsednika, Mohameda Morsija.

Napadači su izvršili prepad na autobuse koji su prevozili policajce rano juros u blizini grada Rafe, duž granice sa Pojasom Gaze.

U medjuvremenu, Farid El Deeb, advokat bivšeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka saopštio je da će njegov klijent vrlo brzo biti pušten na slobodu.

El Deeb je rekao da je sud oslobodio Mubaraka optužbi za korupciju, koje su proistekle iz tvrdnji da su on i njegovi sinovi proneverili državna sredstva.

Sudski funkcioneri nisu za sada potvrdili te tvrdnje. Medjutim, Francuska novinska agencija AFP, koja se poziva na izvore u egipatskom pravosudju, navodi da će Mubarak ostati u pritvoru pod optužbom u jednom dodatnom slučaju.

85-godišnji Mubarak je još uvek suočen sa novim sudjenjem pod optužbom da nije sprečio ubistva demonstranata tokom ustanka 2011., tokom kojeg je zbačen sa vlasti.
XS
SM
MD
LG