Linkovi

Egipat: Morsi se sastao sa vojnim predstavnicima


Protivnici islamističkog predsednika Morsija čuvaju ulaz na proteste kraj predsedničke palate u Kairu, Egipat, 2. juli, 2013.
Protivnici islamističkog predsednika Morsija čuvaju ulaz na proteste kraj predsedničke palate u Kairu, Egipat, 2. juli, 2013.

Vojska daje Morsiju rok do sutra da reši razlike u stavu sa opozicionim demonstrantima mada je on već odbacio taj krajnji rok

Ogroman broj Egipćana izašao je danas na ulice Kaira dok predsednik Mohamed Morsi nastoji da pronadje način da spreči kolaps svoje izabrane vlade u toj zemlji.

Hiljade protivnika predsednika Morsija okupile su se na trgu Tahrir ponovivši apel da on podnese ostavku - dok su se predsednikovi sledbenici ponovo okupili u kairskom kvartu Nasr Siti u znak podrške svom lideru.

Egipatska vojska je Morsiju dala krajnji rok do sutra da reši razlike u stavu sa opozicijom upozorivši da će, ukoliko on u tome ne uspe, izneti sopstveni plan za budućnost Egipta. Krajnji rok opozicije da Morsi podnese ostavku već je prošao.

Predsednik Morsi se danas sastao sa najvišim vojnim zvaničnicima po drugi put za dva dana mada je ranije odbacio ultimatum vojske. Članovi Morsijevog Muslimanskog bratstva su medijima saopštili da su spremni da stanu ispred tenkova i žrtvuju život kako bi sprečili vojni puč.
XS
SM
MD
LG