Linkovi

Pogoršano Mubarakovo stanje


Vojska čuva bolnicu Madi u Kairu u koju je prebačen Mubarak.
Vojska čuva bolnicu Madi u Kairu u koju je prebačen Mubarak.

Prema poslednjim informacijama, svrgnuti predsednik Egipta je u komi, ali više nije na aparatima.

U Egiptu, vlasti će možda odložiti objavljivanje zvaničnih rezultata predsedničkih izbora, koji su bili najavljeni za sutra, zbog velikog broja žalbi. Ukoliko izborna komisija zaista odloži zvanično proglašenje pobednika izbora, to će samo povećati tenzije u zemlji pošto su oba kandidata proglasila pobedu.

Opštoj neizvesnosti u zemlji doprinose i vesti o pogoršanom zdravstvenom stanju svrgnutog predsednika Mubaraka koji je, prema poslednjim informacijama u komi, ali više nije na aparatima.

Prema saopštenju egipatske vojske, Mubarak nije u svesnom stanju, nakon što je prebačen iz zatvora u vojnu bolnicu posle pretpljenog moždanog udara. Mubarak se nalazi u bolnici Madi, u južnom delu Kaira, gde je držan na aparatima za veštačko disanje.

Neke Mubarakove pristalice okupile su se ispred bolnice, u nadi da će bivši predsednik preživeti. Jedan od njih, Mahmud Abdela, rekao je za Glas Amerike da se narod “još seća dobrih stvari koje je učinio pored loših stvari.”

Na trgu Tahrir, središtu protesta kojima je Mubarak srušen s vlasti, danas je bilo mirno, posle jučerašnjih protesta na kojima su desetine hiljada ljudi različitih političkih uverenja demonstrirali zbog deklaracije vladajućih egipatskih generala kojom su proširena njihova ovlašćenja.
XS
SM
MD
LG