Linkovi

Bombaški napad u Kairu


Zgrada državne bezbednosti u Kairu ispred koje je eksplodirao automobil bomba
Zgrada državne bezbednosti u Kairu ispred koje je eksplodirao automobil bomba

Grupa povezana sa Islamskom državom preuzela je odgovornost za napad automobilom bombom ispred zgrade državne bezbednosti u Kairu rano jutros u kojem su povređene desetine osoba.

lokalni zvaničnici izjavili su da je najmanje šest policajaca među povređenima u velikoj eksploziji od koje je otpala fasada na vladinoj zgradi, i polupani prozori na okolnim objektima u stambenoj četvrti Šubra.

Očevici kažu da su bombaši parkirali automobil pun eksploziva ispred vladine zgrade pre nego što su pobegli u drugom vozilu. Eksplozija je - sudeći prema reakciji na društvenim mrežama - bila toliko glasna da je probudila stanovnike širom Kaira.

Vojnici islamskog kalifata izveli su napad, ako je verovati saopštenju na Tviter nalogu povezanom sa Pokrajinom Sinaj, koja je objavila saradnju sa Islamskom državom.

Pobunjenici su usmrtili stotine policajaca u talasu napada na uglavnom zvanične mete od 2013. kada je vojska zbacila islamističkog predsednika Mohameda Morsija. Od nedavno, ekstremisti su se više usmerili na napade na civile.

XS
SM
MD
LG