Linkovi

Egipat: Još bez definitivnog zaključka


Ruski stručnjaci tokom istrage rušenja putničkog aviona u blizini Hasane, na Sinajskom poluostrvu
Ruski stručnjaci tokom istrage rušenja putničkog aviona u blizini Hasane, na Sinajskom poluostrvu

Neobjašnjiva buka koja se čula u poslednjih nekoliko sekundi audio snimka iz kokpita srušene letelice privukla je veliku pažnju, ali šef iegipatskog tima istražitelja navodi da njegov tim nije uspeo da utvrdi da li se radi o eksploziji ili nečem drugom...

Uprkos sve uverljivijim nagoveštajima da je bomba uništila ruski putnički avion prošle nedelje iznad Sinajskog poluostrva, šef egipatskog istražnog tima Ajman al-Mukadam kaže da još nije donet definitivan zaključak.

Neobjašnjiva buka koja se čula u poslednjih nekoliko sekundi audio snimka iz kokpita srušene letelice privukla je veliku pažnju, ali Mukadam navodi da njegov tim nije uspeo da utvrdi da li se radi o eksploziji ili nečem drugom. On je rekao da su podaci iz Erbasovog aviona, koji je leteo iz Šarm el-Šeika na Crvenom moru prema Sankt Peterburgu, prestali da se snimaju 23 minuta i 14 sekundi posle polatenja, u trenutku kada je bio uključen autopilot mehanizam.

Ostaci aviona bili su rasuti na površini od 13 kilometara, dodao je Mukadam, potvrđujući da se letelica raspala na velikoj nadmorskoj visini.

"Spektralna analiza biće obavljna u specijalizovanim laboratorijama, kako bi se identifokovala priroda te buke", istakao je Mukadam.

Pored audio snimka iz kokpita, egipatski tim istražitelja proučavao je video snimke sa aerodroma u Šarm el-Šeiku tražeći bilo kakvu sumnjivu aktivnost neposredno pre poletanja aviona.

Svih 224 putnika i članova posade na čarter letu ruske kompanije Metrodžet stradali su prošle subote. Većina žrtava (214 od 217) bili su ruski turisti koji su se vraćali sa odmora.

XS
SM
MD
LG