Linkovi

Proslava Uskrsa u Beloj kući


Tradicionalna manifestacija "valjanja uskršnjih jaja" na Južnom travnjaku Bele kuće
Tradicionalna manifestacija "valjanja uskršnjih jaja" na Južnom travnjaku Bele kuće

U skladu sa tradicijom Bele kuće, predsednik Barak Obama je sa svojom porodicom danas primio decu na godišnje "valjanje uskršnjih jaja" na Južnom travnjaku predsedničke rezidencije.

Predsednik, prva dama Mišel Obama i njihove kćeri Malija i Saša, učestvovali su u događaju koji obuhvata i razne igre, pričanje priča i - posetu Uskršnjeg Zeke. Prva dama Sjedinjenih Država je naglasila da je tema današnje manifestacije "Ustani i kreni".

Ona putuje širom zemlje i govori o zdravoj ishrani i fizičkom vežbanju u okviru nacionalne kampanje protiv dečje gojaznosti. Mišel Obama je takođe rekla da je "prilično iznenadilo" kada je saznala da se do kraja dana očekuje dolazak rekordnih 30 hiljada ljudi u Belu kuću.

Ostatak familije i Uskršnji Zeka su posmatrali početak jedne od današnjih trka, za koju je polazni signal pištaljkom dao sam predsednik. Bela kuća je podelila današnje goste u grupe od po šest hiljada ljudi, koje su se menjale svaka dva sata. Uskršnje valjanje jaja je vašingtonska tradicija koja je počela 1878.

XS
SM
MD
LG