Linkovi

Džordž Buš mlađi u kampanji brata Džeba


Džeb Buš ispred slike svog starijeg brata 43. američkog predsednika Džordža buša mlađeg u Nju Hempširu prošlog meseca.
Džeb Buš ispred slike svog starijeg brata 43. američkog predsednika Džordža buša mlađeg u Nju Hempširu prošlog meseca.

Bivši američki predsednik, koji od odlaska iz Bele kuće nije bio previše prisutan u javnosti, aktivirao se kako bi pomogao svom mlađem bratu da osvoji predsedničku nominaciju Republikanske stranke...

Bivši američki predsednik Džordž Buš mlađi je izašao iz senke privatnog života i ponovo stupio na javnu američku političku scenu u pokušaju da pomogne svom mlađem bratu Džebu, da osvoji nominaciju za položaj u Beloj kući.

Bivši američki predsednik se klonio politike od kako je napustio položaj 2009. posle dva mandata u Beloj kući. Međutim, on planira da se pojavi na večerašnjem skupu u cilju podrške Džebovoj posustaloj kampanji u Južnoj Karolini, gde republikanci održavaju ključne predsedničke primarne izbore u subotu.

Džeb Buš se ostro sukobio sa republikanskim favoritom, milijarderom Donaldom Trampom tokom debate prošle subote subotu o nasleđu svog brata, dok je bio glavnokomandujući i poveo rat u Avganistanu i Iraku posle terorističkih napada u SAD 2001. u kojima je stradalo gotovo 3.000 ljudi.

XS
SM
MD
LG