Linkovi

Tramp: Amerika na prvom mestu


Pretendent na predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp
Pretendent na predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp pozvao je na velike promene u spoljnoj politici, kako bi se američki interesi stavili na prvo mesto, pošto je trenutna spoljna politika - kako se izrazio - "potpuna katastfrofa"

Vodeći među repoublikanskim pretendentima na predsedničku nominaciju, koji nikada u karijeri nije izabran na politički položaj prvi put je predstavio svoje spoljno-političke ciljeve tokom govora u jednom vašingtonskom hotelu, koji je trajao 38 minuta.

Tom prilikom, Tramp je napao predsednika Baraka Obamu zbog načina na koji je vodio spoljnu politiku i odluka koje je donela njegova državna sekretarka u prvom mandatu Hilari Klinton, koja će po svemu sudeći biti predsednički kandidat Demokratske stranke na izborima u novembru.

Tramp je rekao da spoljana politika koju su vodili Obama i Klinton "nije imala viziju, svrhu, smer ili strategiju". Međutim, on je takođe kritikovao politiku Obaminom prethodnika, Džordža Buša mlađeg, iako ga nije imenovao, navodeći da je ta politika odgovorna za višegodišnji rat u Iraku, posle terorističkih napada una SAD 2001. godine.

XS
SM
MD
LG