Linkovi

Suđenje Dominiku Stros-Kanu


Dominik Stros-Kan (arhiva)
Dominik Stros-Kan (arhiva)

Tužilac zatražio da se odbaci optužnica protiv bivšeg direktora MMF-a Dominika Stros-Kana, koji se tereti podvođenje prostitutki za seksualne orgije.

Francuski tužilac Frederik Fevr danas je pred sudom u Lilu predložio da sud odbaci optužnicu protiv bivšeg direktora MMF-a, Dominika Stros-Kana za podvođenje, pošto su dve bivše prostituke odustale od privatne parnice protiv njega.

Tužilac je predložio jednogodišnju zatvorsku kaznu za jednog od 13 optuženika, vlasnika bordela, poznatog po nadimku "podvodač Dodo". Tužilac je takođe zatražio uslovne zatvorske kazne, uz visoke novčane kazne, za grupu prijatelja optuženih za organizovanje lanca prostitucije.

Tužilac, koji nije bio uveren da optužba protiv Stros-Kana može da bude dokazana, zatražio je i pre početka suđenja da se odustane od optužnice, ali je istražni sudija insistirao da slučaj bude prosleđen sudu.

Stros-Kan se tereti za pribavljanje prostitutki za seksualne orgije u Parizu, Briselu i Vašingtonu, što nosi kaznu do deset godina.

Stros-Kan (65) je uporno negirao da je bio upoznat sa činjenicom da su njegovi prijatelji dovodili prostitutke. Juče su dve prostitutke odustale od parnice pošto su njihovi advokati izjavili da nemaju dovoljno dokaza da dobiju slučaj.

XS
SM
MD
LG