Linkovi

Dogovor SAD i Rusije o razmeni informacija


Keri i Lavrov neposredno pre razgovora u Pekingu
Keri i Lavrov neposredno pre razgovora u Pekingu

Američki državni sekretar Džon Keri na kratko se sastao sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom na samitu zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Pekingu...

Američki državni sekretar Džon Keri kaže da su SAD i Rusija postigle dogovor da razmenjuju informacije o dešavanjima u Ukrajini.

Keri je, posle kratkog susreta sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom na samitu zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Pekingu, izjavio da će Vašington i Moskva, uprkos neslaganju povodom nekih činjenica o tome šta se dešava u Ukrajini, razmeniti neke informacije "o tome".

Govoreći o sankcijama protiv Rusije, Keri je rekao da će izbori koje Moskva napravi u vezi sa Ukrajinom "biti odlučujući za buduća dešavanja... na duži rok".

Šef američke diplomatije takođe je izrazio želju da sporazum o prekidu vatre između Kijeva i proruskih pobunjenika duž ukrajinske istočne granice ostane održiv.

Lavrov je izbegao da odgovori na pitanja novinara o vojnoj ulozi svoje zemlje u ukrajinskom konfliktu, a povodom sporazuma o prekidu vatre, poručio je da je na pobunjenicima i ukrajinskoj vladi da "finalizuju proces prestanka oružanih dejstava".

NATO je juče saopštio da je primetio nagomilavanje velikog broja oklopnih vozila na ruskoj strani granice s Ukrajinom.

XS
SM
MD
LG