Linkovi

Đoković treći put u finalu Rolan Garosa


Čestitka na mreži: Mari i Đoković
Čestitka na mreži: Mari i Đoković

Najbolji teniser sveta posle više od četiri sata igre - tokom dva dana - uspeo da savlada Endija Marija i sutra za jedini grand slem trofej koji mu nedostaje u kolekciji igra protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se na korak od osvajanja jedine grand slem titule koju do sada u karijeri nije osvojio.

Đoković se plasirao u finale Otvorenog prvenstva Francuske posle pobede nad Britancem Endijem Marijem u pet setova - 6:3, 6:3, 5:7, 5:7 i 6:1, u meču koji je tokom dva dana trajao više od četiri sata - više od tri juče, kada je duel prekinut zbog nadolazećeg nevremena i mraka, a 61 minut danas.

U trenutku prekida, Đoković je vodio sa 2:1 u setovima, dok je u četvrtom bilo 3:3, iako je prvi reket sveta mogao da okonča meč u tri seta. Međutim, kako je vreme odmicalo Mari je bio sve bolji, a to se nastavilo i danas, pošto je Škotlanđanin "brejkom" u 11. gemu došao do mogućnosti da servira za izjednačenje, i izjednačio na 2-2 u setovima.

Međutim, malo je pao u odlučujućem, dok je Đoković bio sjajan i došao do trećeg finala u Parizu, gde će sutra pokušati da se pridruži sedmorici igrača u istoriji tenisa koji su tokom karijere uspeli da osvoje trofej na svakom od četiri najprestižnija turnira u godini.

S druge strane mreže, čeka ga Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji je juče pobedio Francuza Žo-Vilfreda Congu u četiri seta.

Đoković ima ogromnu prednost u međusobnim duelima - 17:3, ali njihova poslednja četiri duela na grand slem turnirima završena su u pet setova.

Sereni 20. grand slem trofej

U finalu u konkurenciji teniserki, Amerikanka Serena Vilijams pobedila je Čehinju Luciju Šafarovu - 6:3, 6:7 i 6:2 i osvojila 20. grand slem titulu u karijeri.

XS
SM
MD
LG