Linkovi

Novak i Ana u trećem kolu Rolan Garosa


Novak Đoković posle pobede nad Blažom Kavčičem
Novak Đoković posle pobede nad Blažom Kavčičem

Treći srpski predstavnik Viktor Troicki zbog kiše nije završio svoj meč protiv Italijana Fonjinija. rezultat prilikom prekida - 1:1 u setovima.

Četvrtog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, srpski predstavnici - bar oni koji su uspeli da završe svoje mečeve, obezbedili su plasman u treće kolo.

Ana Ivanović je lako - sa 6:2 i 6:2 pobedila Izraelku Šahar Per i sada je čeka Italijanka Sara Erani, dok je Novak Đoković, takođe bez izgubljenog seta eliminisao Slovenca Blaža Kavčića - 6:0, 6:4 i 6:4. Viktor Troicki izgubio je prvi set protiv Italijana Fabija Fonjinija - 6:2, ali je drugi dobio 6:3, pre nego što je njihov duel prekinut zbog kiše i biće nastavljen sutra.

Đoković je odigrao izvanredan prvi set i bez izgubljenog gema za samo 23 minuta stigao do vođstva od 1:0 protiv vršnjaka iz Slovenije, koji ga je pobeđivao u juniorskim danima. Kavčić je u drugom setu zaigrao znatno bolje, imao brejk viška, čak i priliku za dva, ali se Đoković na vreme vratio i ponovo preuezo kontrolu, da bi na kraju posao završio za dva sata i 13 minuta.

Njegov naredni protivnik biće domaći takmičar 32-godišnji Nikolas Devilde, koji je u prvom kolu eliminisao Filipa Krajinovića.

Malih problema u meču drugog kola imao je Rodžer Federer, koji je izgubio set protiv Rumuna Adriana Ungura (6:3, 6:2, 6:7 (6), 6:3), ali je ipak uspeo da stigne do rekordne 234. pobeda na grand slem turnirima. Pobede su ostvarili i drugi nosioci, Tomaš Berdih, Huan Martin Del Potro, Žil Simon, Fernando Verdasko i Stanislas Vavrinka.

Kod teniserki, najveće iznenađenje priredila je Hrvatica Petra Martić pobedom nad 8. nositeljkom Francuskinjom Marion Bartoli - 6:2, 3:6, 6:3.

Dan posle svoje mlađe sestre Serene, takmičenje u singlu završila je i Venus Vilijams, koju je sa 6:2 i 6:3 pobedila 3. nositeljka Poljakinja Agnješka Radvanska.

Lake pobede ostvarile su prva terniserka sveta Viktorija Azarenka, Australijanka Samanta Stosur, Italijanka Flavija Paneta, Slovakinja Dominika Cibuklova i Ruskinja Svetlana Kuznjecova.
XS
SM
MD
LG