Linkovi

DEMOS ostaje u Vladi izbornog poverenja


Miodrag Lekić, lider DEMOS-a
Miodrag Lekić, lider DEMOS-a

Iako je najavljeno da će opoziciona trojka koja je ušla u Vladu izbornog povjerenja zajedno napustiti Đukanovićev kabinet, to se neće desiti. Nakon što je Građanski pokret URA odlučio da napusti Vladu, DEMOS je najavio da će ostati u Vladi, a odluka SDP-a se još čeka

SDP Ranka Krivokapića najvjerovatnije će krenuti stopama Demosa, čiji je Glavni odbor juče odlučio da ostaju u vladi izbornog povjerenja, saznaje u su vrhu ove stranke.

U SDP-u nijesu željeli da daju izjave ovim povodom, ali su neformalno potvrdili da imaju razumijevanja za odluku Demosa jer i njihovi kontrolori u Vladi i državnim institucijama smatraju da je učinkovitije motriti na moguće zloupotrebe sistema, nego izaći iz Vlade.

GP URA je 4. avgusta odlučio da napušta kabinet premijera Mila Đukanovića. Ostavku na pozicije u Vladi i državnim inistitucijama predstavnici URA podnijeće na prvoj sjednici Vlade nakon odmora 28. avgusta.

GO Demosa konstatovao je juče, kako je saopšteno nakon sjednice, “brojne primjedbe o kršenju Sporazuma o fer i slobodnim izborima, kao i pokušaje opstrukcija od strane predstavnika novouspostavljenje parlamentarne većine”.

Oni su, međutim, zatražili da se i dalje učestvuje u kontroli državnih resursa zbog sumnje da ih DPS zloupotrebljava za izborne potrebe.

Iz Demosa su kazali da bi bojkot izbora imao smisla u varijanti jedinstva cijele opozicije, ali da bi, ukoliko se dogodi, predstavljao fijasko.

“Miodrag Lekić i Goran Danilović izdali su ljude koji su ih glasali i sve ono za šta su se Frontom borili”, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta i poručeno da se “cijela prava opozicija mora okupiti pod jednim krovom”.

Iz te partije su pozvali simpatizere Demosa da se "vrate kući" - u DF.

“Odluka Demosa da ostane u Vladi izbornog povjerenja potpuno je legitimna, ne remeti naše odnose i ostajemo otvoreni za saradnju radi ostvarenja slobodnih i fer izbora”, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Članovi predsjedništva DPS-a, danas popodne okupili su se kako bi raspravljali o Vladi izbornog povjerenja, nakon odluke DEMOS-a da izađe iz Vlade.

XS
SM
MD
LG