Linkovi

Pajović novi predsednik Skupštine CG


Darko Pajović i Azra Jasavić (foto: rtcg.me)
Darko Pajović i Azra Jasavić (foto: rtcg.me)

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović izabran je večeras za novog predsjednika Skupštine Crne Gore. Za izbor Pajovića glasalo je 42 poslanika.
U sali tokom glasanja nije bilo poslanika opozicije, glasali su samo poslanici DPS-a, Pozitivne, SD i klubova manjinskih partija.

Pajović je naglasio da je zadovoljan današnjom polemikom o njegovoj kandidaturi bez obzira na politička mimoilaženja.

„To je uvod u novu političku kulturu u parlamentu. Bez obzira na neke strelice, želim da odam priznanje Ranku Krivokapiću za neke dobre stvari koje je uradio i koje niko ne dovodi u pitanje. Kolegama kažem i da ćemo se vidjeti u zajedničkoj vladi sa Milom Đukanovićem. Takođe, bez obzira na to što ima tema koje jesu za raspravu, ja ne bih raspirivao vatru“, kazao je Pajović u završnoj riječi, i dodao: „Ako budem izabran, Pozitivna Crna Gora će biti vlast. Jesmo, dio smo vlasti i mi to ne krijemo od drugih.“

Poslanici Demokratskog fronta večeras su Pajovića direktno pitali koliko je novca uzeo da bi podržao vladu Mila Đukanovića.

Nijesam uzeo ništa keša. Imate opciju da vjerujete meni ili pričama iz kafane i čaršiji. Ali, ja ne mogu da obilazim kafane i ljude i objašnjavam da ništa nijesam uzeo. Ako imate bilo kakav dokaz ili indiciju, ja sam voljan da spakujem kofere i, što bi rekli Crmničani, idem doma“, kazao je Pajović.

Poslanica Pozitivne Azra Jasavić kazala je da niko iz Pozitivne, uključujući Pajovića, nije uzeo ništa od Crne Gore.

Doskorašnji predsjednik parlamenta i šef SDP-a Ranko Krivokapić u završnoj riječi je kazao da se nedostatak sopstvenih kvaliteta ne može graditi negirajući nekog drugog. Dodao je da je ključni uspijeh Skupštine u posljednje vrijeme parlamentarni dijalog.

„Crna Gora je bila pred nemirom na ulicama. Parlamentarni dijalog je bio sredstvo za rješavanje problema. Uprkos opstrukcijama, dijalog je doveo do prelazne vlade koja je odgovor na političku, ekonomsku i socijalnu krizu u Crnoj Gori“, kazao je Krivokapić.

Dodao je da je vrijeme za rješavanje problema 60 dana prije izbora. „Ova država će ući u naredni krug nestabilnosti ako ne organizuje slobodne i nešto fer izbore“, naglasio je on

XS
SM
MD
LG