Linkovi

Ratni zločinac uhapšen u Tivtu


بارش شدید باران در هندوستان؛ رهگذران در بمبئی برای عبور از روی خط آهن دست یکدیگر را گرفته اند.
بارش شدید باران در هندوستان؛ رهگذران در بمبئی برای عبور از روی خط آهن دست یکدیگر را گرفته اند.

Crnogorska policija uhapsila je sinoć na tivatskom aerodromu hrvatskog Srbina Miroslava Jovića koga vlasti u Zagrebu potražuju zbog služenja 15-godišnje zatvorske kazne zbog ratnog zločina nad civilima 1991, potvrdila je policija.

“Jović je lišen slobode shodno mežunarodnoj potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Zagreb, radi privođenja na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od 15 godina koja mu je izrečena zbog krivilnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Policija je podsjetila da je Jovića na navedenu kaznu osudio Županijski sud u Zagrebu 2006, te potvrđena od Vrhovnog suda Hrvatske krajem 2007.

“Jović je danas priveden sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor”,rekli su u policiji I dodali da slijede kontakti sa hrvatskim vlastima u vezi njegovog izručenja toj zemlji.

Lokalni mediji pišu da se u presudi protiv Jovića navodi da je u septembru 1991, zajedno sa Milanom Stanojevićem, u Glini ubio svoju komšinicu Ivanku Medved i ranio njenog supruga Branka, zbog njihove hrvatske nacionalnosti.

Portal Vijesti navodi djelove presude koji kažu da su se optuženi protivili demokratkom pravnom poretku Hrvatske, pokušavali pripojiti Glinu takozvanoj Srpskoj Krajini i protjerati iz nje građane hrvatske nacionalnosti.

XS
SM
MD
LG