Linkovi

CG: Spasilačke službe u pripravnosti zbog nevremena


Sneg u Podgorici
Sneg u Podgorici

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore upozorio je sve službe zaštite i spasavanja da budu u pripravnosti nakon što su meteorolozi za naredne dane najavili sniježne mećave i ekstremno niske temperature, prenose lokalni mediji.

"Sve službe zaštite i spasavanja stavljene su u pripravnost», rekao je Radiju Crne Gore rukovodilac Direktorata Mirsad Mulić. «Pratićemo situaciju i vjerujem da ćemo odgovoriti zadatku na najbolji mogući način".

Poziv na pripravnost upućen je svim lokalnim samoupravama, službama zaštite i spasavanja, Upravi policije, Direkciji za saobraćaj, Elektroprivredi Crne Gore, Elektrodistribuciji Crne Gore, Crnagoraputu, Željezničkom prevozu, Aerodromima i Hitnoj pomoći, a najavljeno je i da će se angažovati sva raspoloživa ljudska, materijalna i tehnička sredstva.

“Direktorat za vanredne situacije je podigao i stepen pripravnosti i operativnosti Avio-helikopterske jedinice MUP-a”, rekli su iz tog Direktorata MUP-a.

Ekipe za čišćenje puteva već danima rade punim intenzitetom, pa su i pored današnjih sniježnih padavina svi putevi u zemlji prohodni, saopštili su iz tih službi, prenosi Televizija Crne Gore.

Meteorolozi su za naredna tri dana najavili olujni vjetar i sniježne padavine sa neuobičajeno niskim temperaturama koje će u pojedinim djelovima zemlje u subotu dostići 25 stepeni ispod nule.

"U subotu će biti ledeno hladno vrijeme skoro na cijeloj teritoriji Crne Gore, a najniže dnevne temperature u centralnim i južnim predjelima biće od nula do minus pet, dok će na sjeveru biti minus 20 do minus 25 stepeni", rekao je za TV Vijesti meteorolog Branko Micev.

On je objasnio da će vremenske neprilike, pod uticajem hladnog talasa iz zapadnog Sibira, u naredna tri dana zahvatiti cio region.

Sniježna oluja i ledene temperature pogodile su danas, pored sjevera Crne Gore, velike djelove Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i nekih zapadnoevropskih država.

XS
SM
MD
LG