Linkovi

Marković čestitao Trampu: SAD će u Crnoj Gori uvijek imati pouzdanog partnera


Crnogorski premijer Duško Marković (gov.me)
Crnogorski premijer Duško Marković (gov.me)

Premijer Crne Gore Duško Marković čestitao je danas američkom predsjedniku Donaldu Trampu preuzimanje predsjedničke dužnosti, poručujući da će Sjedinjene Američke Države u Crnoj Gori uvijek imati pouzdanog partnera u zajedničkim naporima da se obezbijedi dugoročna stabilnost na Zapadnom Balkanu i osigura njegova evroatlantska i evropska perspektiva.

"Prijateljstvo dvije zemlje iskovano je u teškim i izazovnim vremenima za naš region, kada je utemeljeno na principima pouzdanosti i čvrstog povjerenja koji su temelji našeg savezništva u budućnosti", piše u Markovićevoj čestitki.

Marković je u izrazio uvjerenje da će SAD pod Trampovim vođstvom "u današnjem svijetu punom bezbjednosnih i ekonomskih izazova nastaviti da igra ključnu ulogu, kao jedan od lidera slobodnog i demokratskog svijeta".

Predsjednik Vlade Crne Gore izrazio je zadovoljstvo činjenicom da istorijsko prijateljstvo i strateško partnerstvo dvije zemlje najdublji iskaz imaju u kontinuiranoj podršci i pomoći Sjedinjenih Država u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i ostvarivanju evroatlantskih i evropskih aspiracija Crne Gore.

"Vjerujem da će to dodatno biti potvrđeno i skorom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, što je u skladu sa porukom iz Vašeg inauguralnog govora da će 'SAD ojačati sve svoje saveze", poručio je crnogorski premijer.

Marković je u pismu Trampu izrazio najvišeg uvažavanja, sa uvjerenjem da će tokom njegovog mandata odnosi Crne Gore i SAD biti dodatno unaprijeđeni kroz dalje jačanje partnerstva i saradnje, prenosi portal RTCG.

XS
SM
MD
LG