Linkovi

Đukanović: Rebalans nije prioritet


Crnogorski premijer Milo Đukanović govori na Miločerskom razvojnom forumu
Crnogorski premijer Milo Đukanović govori na Miločerskom razvojnom forumu

"Ukoliko se stvori potreba za rebalansom budžeta to će biti na jesen", istakao je crnogorski premijer na tradicionalnom Miločerskom razvojnom forumu

U Miločeru je danas počeo tradicionalni Miločerski razvojni forum čija je tema ‘’Obrazovanje u politici razvoja Crne Gore’’. No, pažnju medija, mnogo više od teme skupa, privuklo je ušešće crnogorskog premijera Mila Đukanovića i odgovor na pitanja o rebalansu budžeta kao preduslovu za spas Kombinata aluminijuma.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović kazao je gostujući na Miločerskom razvojnom forumu na temu ,,Obrazovanje u politici razvoja Crne Gore'' da pitanje rebalansa budžeta trenutno nije prioritet, te da nije ni najvažnije pitanje za koalicione partnere, uprkos brojnim nagađanjima o raspadu koalicije ukoliko ne dođe do dogovora:

"Ukoliko se stvori potreba za rebalansom to će biti na jesen, istakao je Đukanović i dodao da je uvjeren da će ova godina biti bužetska uspješna."

Komentarišući navode da DPS traži alternativu za SDP, Đukanović kaže da su posrijedi medijske spekulacije, te da sa ostalim političkim partijama ne pregovaraju:

‘’Kod nas u DPS-u nema nikakve skrivene partijske diplomatije. Naši partneri iz SDP-a i ukupna crnogorska javnost znaju da smo mi pouzdan i stabilan partner u koaliciji, ali i da potpuno neskriveno kažemo da ova koalicija nije jednom zauvijek zatvorena’’.

Nešto ranije danas Đukanović je govorio na Forumu i poručio da država nema problem sa viškom obrazovnog kadra, kako se često moglo čuti. Kada je obrazovni sistem u pitanju, Đukanović je istakao da država o tome brine na ozbiljan način, iznijeviši podatak da je 1991. godine bilo svega pet odsto stanovništva sa visokim obrazovanjem, a da u 2013.godini ta cifra iznosi - 11,9 odsto.

Premijer je poručio da je zagovornik zdrave konkurencije u obrazovanju i da Vlada radi na stvaranju investiciono – razvojnog ambijenta u kome će plate biti veće, a ekonomija stabilnija. Forum koji će trajati do 11. septembra okupiće, kako se očekuje, oko 350 učesnika.
XS
SM
MD
LG