Linkovi

Brisel: Nema žrtava iz Crne Gore


Građani u Briselu ostavljaju sveće i cveće za žrtve terorističkih napada
Građani u Briselu ostavljaju sveće i cveće za žrtve terorističkih napada

Crnogorski zvaničnici osudili su, kako su naveli, zločinački čin u srcu Evrope, dok je Minostarstvo spoljnih poslova saopštilo da među žrtvama nema državljana Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović, uputio je telegram saučešća predsjedniku Vlade Belgije, Šarlu Mišelu.

„Povodom današnjeg terorističkog napada u Briselu, u kojem je smrtno stradalo i povrijeđeno više desetina ljudi, u ime Vlade Crne Gore, i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća. Snažno osuđujemo ovaj zločinački čin u srcu Evrope. Želim da Vas uvjerim da u ovim teškim trenucima iskreno saosjećamo sa prijateljskom Belgijom, s njenim građanima i sa porodicama poginulih“, navodi se u telegramu premijera Đukanovića.

Krivokapić: Teroristički zločin udar na mir i bezbjednost

Teroristički zločin u Briselu je udar na sistem vrijednosti moderne Evrope, na njen mir i bezbjednost i zbog toga svi moraju biti jači i ujedinjeniji nego ikada, poručio je predsjednik crnogorskog parlamenta, Ranko Krivokapić.

On je predsjednici Senata Belgije, Kristini Defraigne, predsjedniku Vijeća Belgije Siegfriedu Bracku i predsjedniku Evropskog parlamenta Martinu Šulcu, porodicama žrtava i građanima Belgije uputio telegram saučešća povodom današnjih terorističkih napada u Briselu.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je sa iskrenim bolom primila vijest o terorističkim napadima u Briselu i svim izgubljenim životima.

Nema državljana Crne Gore među žrtvama u Briselu

Crnogorskih državljana nema među žrtvama eksplozija u Briselu, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

„Prema dosadašnjim informacijama, koje je Ambasada Crne Gore u Belgiji dobila od kriznog štaba pri Ministarstvu unutrašnjih poslova te države, nema saznanja da među žrtvama u Briselu ima državljana Crne Gore“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Ambasada Crne Gore u Belgiji je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama i preporučuje državljanima Crne Gore, koje se trenutno nalaze u toj zemlji, da iz bezbjednosnih razloga ostanu u kućama i izbjegavaju mjesta javnih okupljanja.

„Za sve naše državljane koji se nalaze u Briselu, kontakt telefon ambasade je: +32 2 705 28 51. Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija je u stalnoj komunikaciji sa našom ambasadom i blagovremeno će informisati javnost“, kaže se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG