Linkovi

Drugačiji zvuk kantri benda Šugarlend


Bend Šugarlend u razgovoru sa novinarom Glasa Amerike, Lerijem Londonom u Vašingtonu
Bend Šugarlend u razgovoru sa novinarom Glasa Amerike, Lerijem Londonom u Vašingtonu

Od kada su se pojavili na muzičkoj sceni 2002. godine, Kristijan Buš i Dženifer Netls iz benda Šugarlend stekli su milione obožavalaca, a četiri albuma su im dospela na vrh top lista kantri muzike. Duet iz Atlante u Džordžiji nedavno je objavio novi album nazvan „The Incredible Machine“.

Kantri duo Šugerland, koji čine Dženifer Netls i Kristijan Buš, definitivno živi sladak život. Netls i Buš prodali su više od 25 miliona albuma širom sveta, a njihov novi CD „The Incredible Machine“ debitovao je na prvom mestu Bilbordove liste kantri muzike u oktobru. Četvrti put za redom, Šugarlend je pobedio na dodeli nagrada za kantri muziku, u kategoriji „dueta godine“. Sedam njihovih singlova zauzelo je vrh top lista kantri muzike, gde se sada nalazi i njihov novi singl „Stuck like Glue“, što može da predstavlja veliki pritisak na muzičare.

„Mislim da moramo da ponekad usporimo, tako da smo u stanju da sagledamo značaj odredjenog trenutka. Baš kao i kod drugih ljudi, kada dobijete ogroman zalet ponekad morate da se podsetite da usporite i uživate u datom trenutku“, priča Dženifer Netls.

Njihov novi album „The Incredible Machine“ označava novi pravac za bend, a, prema rečima Dženifer Netls, bend je preuzeo više rizika nego obično.

„Neki bi rekli da previše forsiramo promene, ali nije tako, mislim da samo proširujemo svoj raspon što je sasvim drugačiji motiv. Uspeli smo da se zabavljamo pišući pesme i da se oslanjamo na različite muzičare koji su uticali na nas. Na novom disku čućete zvuk iz 80-ih, malo uticaja Blondi, uticaj Krisi Hajnd, ako pažljivo slušate možda primese grupa Cure ili Alarm. Ako vas zanima muzika iz 1980-ih sigurno ste sad naćulili uši“, kaže Dženifer.

Uz rizike i izazove novog pristupa, Kristijan sumira u čemu je najveća razlika izmedju ovog, i ranijih albuma Šugarlenda.

„Pa, ovo je disk sa belim omotom. Naše su korice jednostavne. Imali smo plavi omot (’Twice the Speed of Life’), pa crveni (’Enjoy the Ride’), i ružičasti (’Love on the Inside), a ovaj je beli“, objašnjava Kristijan sa osmehom.

Popularnost grupe Šugarlend najbolje se vidi na koncertima, gde njihova muzika ostavlja utisak na obožavaoce svih uzrasta.

„Kada vidite ljude sa decom, i sa svojim roditeljima, oni svi dolaze zajedno i svako od nas reaguje na neku pesmu na specifičan način. Jedna od lepota žive svirke je što svi u publici, iako su relativno sami kada dodju na koncert, u sledećem trenutku već postaju deo nečega gde više nisu sami. Svi imaju nešto zajedničko, a to je muzika, i neverovatno je kako ona povezuje ljude“, priča Kristijan.

Dženifer Netls učestvovala je u snimanju pesme za pomoć Haitiju „We are the World for Haiti“ a takodje je zauzela prvo mesto top liste u duetu sa Džon Bon Džovijem 2006. „Who Says You Can’t Go Home.“ Čuju se i glasine da ova talentovana pevačica želi da se oproba u glumi.

„Trenutno nemam ništa u planu. Veoma smo koncentrisani na našu muzičku karijeru. Mislim da sam sklona da prvo nastupam u pozorištu, pre nego što se pojavim na filmu, ali ako se pojavi prava uloga sigurno bih je razmotrila. Mislim da bi bilo zabavno“, kaže Dženifer.

Dženifer i Kristijan se raduju što će provesti praznike sa svojom porodicom pre nego što, početkom 2011, krenu na novu turneju.

XS
SM
MD
LG