Linkovi

Stotine žrtava eksplozija u Kongu


Niz eksplozija pogodio glavni grad Republike Kongo, Brazavil, 4. mart, 2012.
Niz eksplozija pogodio glavni grad Republike Kongo, Brazavil, 4. mart, 2012.

Vladini i zdravstveni funkcioneri u Republici Kongo navode da je u nizu eksplozija u jednom depou oružja u glavnom gradu Brazavilu, poginulo najmanje 200 ljudi, dok je oko 200 ranjeno.

Vlasti navode da je uzrok snažnih ekplozija požar koji je rano jutros zahvatio jedan objekat za skladištenje oružja, na obalama reke Kongo. Ekipe za vanredne situacije prebacile su povredjene u prepune bolnice, gde su se porodice okupile u potrazi za svojim najbližima. Uzrok požara još nije poznat, dok funkcioneri navode da po svemu sudeći nije namerno postavljen.

Funkcioner kineskog konzulata u Brazavilu, Duan Žinšu, izjavio je za novinsku agenciju Šinhua da su među žrtvama najmanje četvorica kineskih radnika, dok su desetine drugih povredjene. Duan je rekao da ambasada nastoji da dobije više informacija o žrtvama.

Državna novinska agencija izveštava da su radnici radili za Gradjevinsko inženjersku grupu Peking u Republici Kongo. Niz snažnih eksplozija takodje je potresao Kinšasu, glavni grad Demokratske republike Kongo.

XS
SM
MD
LG