Linkovi

Klinton: SAD pozdravljaju hapšenje Mladića


Klinton: Hapšenje Mladića veliki dan za međunarodnu pravdu
Klinton: Hapšenje Mladića veliki dan za međunarodnu pravdu

Američka državna sekretarka Hilari Klinton navela je u saopštenju da Sjedinjene Države pozdravljaju hapšenje Ratka Mladića.

Pozdravljamo predsjednika Tadića, Vladu Srbije, njene bezbjednosne službe i sve one koji su godinama radili na tome da privedu Mladića pravdi. Očekujemo da, što je prije moguće, bude izručen Haškom tribunalu, kako bi pravda bila zadovoljena.

Ovo je veliki dan za pravdu u međunarodnom sistemu. Mladićevo hapšenje služi kao poruka svima širom svijeta koji bi prekršili zakon i napali nedužne civile: međunarodna pravda funkcioniše. Ukoliko počinite zločin, nećete izbjeći kaznu, nećete biti slobodni.

Danas, dok se zahvaljujemo Srbiji što je privela kriminalca pravdi, takođe šaljemo naše najdublje saučešće, misli i molitve svima koji su patili zbog ozloglašenih akcija za koje je Mladić optužen, naročito kada je riječ o genocidu u Srebrenici 1995. godine. Predugo ste čekali na ovaj dan. Ovo hapšenje ne može da povrati ono što ste zauvijek izgubili, ali se nadamo da će vam pružiti određenu utjehu to što je ovaj kriminalac sada iza rešetaka. Nadamo se da će hapšenje Mladića pomoći Srbiji da napreduje, dati joj šansu da pristupi Evropskoj uniji i omogućiti joj da izgradi bolju budućnost kao dio cjelovite, slobodne i mirne Evrope.

XS
SM
MD
LG