Linkovi

Apel Hilari Klinton NATO saveznicama


Državna sekretarka Hilari Klinton
Državna sekretarka Hilari Klinton

U današnjem govoru u sedištu NATO-a u Briselu, Hilari Klinton je rekla „da je od ključne važnosti da sve zemlje ispune svoja obećanja Avganistanu

Američka državna sekretarka Hilari Klinton apelovala je na saveznike Vašingtona u NATO-u da poštuju svoja obećanja o finansiranju avganistanskih bezbednosnih snaga kada borbene koalicione trupe 2014. budu napustile tu zemlju.

U današnjem govoru u sedištu NATO-a u Briselu, Hilari Klinton je rekla „da je od ključne važnosti da sve zemlje ispune svoja obećanja i da one koje se još nisu obavezale da će odobriti sredstva to sada učine.“

Strane zemlje koje podržavaju Avganistan obećale su 4,1 milijardu dolara podrške snagama te zemlje i nakon 2014, ali je postojala zabrinutost da zemlje koje su uvele mere štednje neće biti u mogućnosti da ispune svoja obećanja.

Predstavnik avganistanskog ministarstva inostranih poslova Džanan Mosazai je rekao da je njegova vlada u potpunosti svesna finansijskih teškoća u mnogim zemljama NATO-a, ali je istakao kako je Kabul uveren da će sva obećanja biti ispunjena.

On je novinarima rekao da su ta sredstva „efikasna i jeftina investicija“ u dugoročnu bezbednost Avganistana, regiona i sveta.
XS
SM
MD
LG