Linkovi

Broj žrtava brodoloma u Kini skočio na 65


Spasilačke ekipe pokušavaju da uđu u olupinu broda, 4. jun 2015.
Spasilačke ekipe pokušavaju da uđu u olupinu broda, 4. jun 2015.

Spasilačke ekipe u centralnoj Kini izvukle su još desetine žrtava brodoloma iz reke Jangce, dok je sve manje nade da ima preživelih.

Državna novinska agencija Šinhua izveštava da je pronađeno 39 tela kada su ekipe ušle u prevrnuti brod presekavši korito, te da je broj žrtava skočio na 65.

Samo 14 ljudi je spaseno od kada je brod potonuo usled jakog nevremena u ponedeljak. Skoro 400 putnika, uglavnom starijih osoba, vode se kao nestali.

Strahuje se da će broj žrtava drastično da poraste pošto spasilačke ekipe budu ulazile dublje u brod, i da će po svemu sudeći ovaj incident biti najveća kineska nesreća te vrste u poslednjih nekoliko decenija.

Zvanični Peking je obećao da će uložiti sve napore za pronalaženje preživelih, ali mnogi članovi porodica nestalih putnika nezadovoljni su zbog nedostatka informacija koje je vlada do sada pružila.

Masa članova porodica probila je kasno sinoć policijsku barikadu na putu ka mestu nesreće, zahtevajući informacije o nestalim rođacima.

Kineske vlasti, koje strogo kontrolišu informacije o akciji spasavanja, obećale su da će kasnije danas dozvoliti pristup mestu nesreće.

XS
SM
MD
LG