Linkovi

Ešton Karter doputovao u Indiju


Sekretar za odbranu Ešton Karter i indijski ministar za odbranu Manohar Parikar, na ceremoniji zvanične dobrodošlice gostu.
Sekretar za odbranu Ešton Karter i indijski ministar za odbranu Manohar Parikar, na ceremoniji zvanične dobrodošlice gostu.

Američki sekretar za odbranu Ešton Karter je doputovao u Indiju u okviru intenzivirane saradnje sa indijskom vojskom.

Ministri odbrane dve zemlje će diskutovati o "velikom broju aktivnosti, tehnološkim projektima, manevrima i sličnim temama što odražava bliskost američko indijskih strategijskih odnosa" rekao je Karter danas novinarima po dolasku na Gou.

Karter nastoji da poboljša odbrambenu tehnologiju i trgovinsku saradnju i istovremeno poveća vojnu saradnju putem dodatnih bilateralnih i trilateralnih koordinisanih operacija.

"Sada saradjujemo sa Indijom na način koji nije mogao da bude ni zamišljen pre desetak godina.", rekao je Karter.

Tehnološka saradnja izmedju dve zemlje je fokusirana na dizajn nosača aviona i zajedničku proizvodnju borbenih mlaznjaka naveo je visoki funkcioner sekretarijata za odbranu. Podsekretar za odbranu Frenk Kendal je posetio Nju Delhi pred posetu sekretara Kartera radi diskusija o ovim projektima, ali je drugi visoki funkcioner danas izjavio za Glas Amerike da SAD i Indija nisu još postigli zvanični sporazum o ovoj tehnološkoj saradnji.

Ova poseta ima za cilj da pokaže prioritet koji je Sekretarijat za odbranu stavio na azijsko pacifički region.

XS
SM
MD
LG