Linkovi

Brahimi traži podršku za "Ženevu 2"


Izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju Lakdar Brahimi
Izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju Lakdar Brahimi

Međunarodni izaslanik za Siriju obilazi region, danas i sutra u Kairu...

Međunarodni izaslanik za Siriju Lakdar Brahimi obilazi region s ciljem da dobije podršku za održavanje mirovne konferencije u Ženevi sledećeg meseca.

Brahimi se danas u Kairu sastao sa ministrom spoljnih poslova u prelaznoj vladi te zemlje Nabilom Fahmijem, a sutra treba da razgovara sa prvim čovekom Arapske lige Nabilom al-Arabijem.

Cilj takozvane "Ženeva 2" konferencije trebalo bi da bude uspostavljanje prelazjne vlade koja bi rukovodila Sirijom i pripremila teren za demokratske izbore.

Aktivisti: Ubijeno najmanje 16 vojnika


Sirijska opservatorija za ljudska prava tvrdi da je najmanje 16 vojnika ubijeno u samoubilačkom napadu automobilom natovarenim eksplozivom i obračunima sa pobunjenicima koji su usledili u okolini Damaska.

Organizacija sa sedištem u Londonu navodi da je samoubilački napad izvela grupa Nusra Front, koja je povezana sa al-Kaidom. Eksplozija se dogodila na kontrolnom punktu između oblasti Mleha, koja je pod kontrolom pobunjenika i pro-vladinog gradića Džaramana, koji naseljavaju uglavnom hrišćani i druzi.

Sirijska državna novinska agencija SANA prenela je vest o eksploziji i objavila da ima žrtava. Niko međutim još nije preuzeo odgovornost za napad.
XS
SM
MD
LG