Linkovi

Bivši Trampov savetnik i pod istragom Pentagona


Bivši savetnik predsednika Donalda Trampa Majkl Flin
Bivši savetnik predsednika Donalda Trampa Majkl Flin

Bivši savetnik predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Majkl Flin uzeo je više od pola miliona dolara od Turske i desetine hiljada dolara od Rusije iako je 2014. godine, kao general u penziji, bio upozoren da ne prima novac od stranih vlada.

"Nemamo nikakve dokaze da je Flin dobio dozvolu sekretara armije i državnog sekretara da primi novac od stranih vlada, kao što to zakon nalaže", rekao je u četvrtak kongresmen Elajdža Kamings, vodeći demokrata u Nadzornom odboru Predstavničkog doma, koji je objavio dokumenta o Flinu.

U jednom od dokumenata navodi se da je generalni inspektor Sekretarijata za odbranu pokrenuo svoju istragu o tome da li je Flin tražio dozvolu za primanje novca od stranih vlada.

“Ta dokumenta pokreću ozbiljna pitanja o tome zašto je general Flin sakrio isplate iz inostranih izvora nakon eksplicitnog upozorenja Pentagona", naglasio je Kamings.

Bivši Trampov savetnik, koji je taj položaj obavljao samo 24 dana pre podnošenja ostavke, između ostalog je plaćen 45 hiljada dolara 2015. godine da prisustvuje svečanoj večeri povodom desete godišnjice televizijske mreže Russia Today, na kojoj je sedeo pored ruskog predsednika Vladimira Putina.

Flinove veze sa Rusijom ključni su deo istraga u Predstavničkom domu, Senatu i Federalnom istražnom birou, koje su usredsređene na mešanje Rusije u američke izbore.

XS
SM
MD
LG