Linkovi

Bivši kongresmen Viner kriv za slanje eksplicitnih fotografija maloletnici


Entoni Viner u Njujorku (arhivska fotografija)
Entoni Viner u Njujorku (arhivska fotografija)

Bivši demokratski kongresmen Entoni Viner priznao je krivicu pred sudom u Njujorku u okviru optužnice koja ga tereti za neprimereni kontakt sa 15-godišnjom devojčicom putem intereneta.

Viner je plakao pred sudom dok se izvinjavao devojčici i njenoj porodici, a priznao je krivicu za slanje seksualno eksplicitnog materijala maloletnici i pristao da se ne žali na presudu, koja bi iznosila između 21 i 27 meseci zatvora. Viner je pred sudom izjavio da je "bolestan", ali da nema izgovor za ono što je uradio.

U sklopu nagodbe, sudija je anložio Vineru da se registruje kao seksualni prestupnik. Istraga je otvorena prošle godine, pošto je devojčica za jedan tabloid izjavila da sa Vinerom već mesecima razmenjuje lascivne poruke, i optužđila ga da ju je nagovarao da mu pošalje fotografije bez odeće.

Viner iza sebe ima istorijat seks skandala. Pre šest godina bio je primoran da podnese ostavku u Kongesu, pošto je na svom tviter nalogu objavio svoju seksualno eksplicitnu fotografiju, a potom je priznao da je takve poruke razmenjivao sa šest žena u periodu od tri godine.

XS
SM
MD
LG